KNVB keurt kunstgrasveld DZOH af

EMMEN

De KNVB heeft het kunstgrasveld van de Emmer voetbalclub DZOH afgekeurd voor beker- en competitiewedstrijden. Hierdoor mag het veld alleen nog worden gebruikt voor trainingen en oefenwedstrijden. Dat schrijft secretaris Jeroen Hidding op de Facebookpagina van de club.

Omdat het veld ruim acht jaar geleden is aangelegd, heeft de KNVB de gemeente Emmen, die eigenaar is van het veld, gevraagd het kunstgras door een onafhankelijk bureau te laten testen. „Dit vraagt de KNVB van alle veldeigenaren wanneer het kunstgras er acht jaar ligt”, verduidelijkt Hidding.

Gekeurd

Hidding vervolgt: „Het veld van DZOH is begin juli gekeurd en gisteren bereikte ons het bericht dat het niet goed genoeg bevonden is om officiële wedstrijden op te spelen. Dit betekent dat voor de komende periode de wedstrijden die op het kunstgras gepland stonden worden verschoven naar de andere velden of worden verplaatst naar een doordeweekse avond of eventueel zelfs gespeeld moeten worden op het terrein van de tegenstander.” Een flinke domper voor de club, die zo’n zestig teams telt. Er zijn bij DZOH nog drie velden over waarop die wedstrijden afgewerkt mogen worden.

Hidding belooft snel om tafel te gaan met de gemeente Emmen om dit probleem ‘zo snel mogelijk op te lossen’.