Diana Sijbring: ‘Veel vraag naar een museum’

EMMEN

Diana Sijbring is 50 jaar en officemanager bij Tourist Info Emmen. Lees meer over de Emmense in deze editie van onze rubriek Doorloper.

Een relatie?
“Jazeker, ik ben al bijna dertig jaar heel gelukkig met mijn man Anton. Samen hebben we een hele leuke zoon van bijna 24 jaar. We hebben met Aggi en Bowie ook twee katten.”

Emmen betekent voor mij…
“Heel veel! Het is de plaats waar ik heel graag woon en ook qua werk is Emmen erg belangrijk voor mij. Dit jaar werk ik alweer tien jaar bij Tourist Info Emmen. Samen met mijn collega’s zet ik mij in om de gasten die naar Emmen komen te voorzien van de juiste informatie. Wij willen graag dat iedereen met een lach en leuke plannen ons kantoor weer verlaat.”

Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan…
“Zou ik trots zijn dat Emmen zich de laatste jaren zo positief heeft ontwikkeld. Wildlands, het Raadhuisplein en de Hondsrugtunnel vind ik stuk voor stuk echte aanwinsten. Wat dat betreft hoop ik dat het Rensenpark ook een publiekstrekker blijft en een waardevolle aanvulling voor Emmen wordt. Tenslotte is het een plek met een enorme historie. En als ik nog een zak met geld tot mijn beschikking zou hebben, dan zou ik een museum in het centrum willen laten bouwen. Deze zou ik dan inrichten met spullen uit het verleden van Emmen en omgeving. Waaronder een deel van de Collectie Brands en een deel van Het Veenpark. Op die manier zouden we weer heel veel toeristen blij gaan maken. Er wordt namelijk vaak gevraagd bij Tourist Info of er ook nog een museum in het centrum te bekijken is.”

Vroeger ging ik altijd stappen in…
“Toen ik voor het eerst op stap mocht, ging ik naar Skopje aan de Weerdingerstraat. Later kwamen daar ook Topaz en Big Fun bij. Deze discotheken bestaan helaas niet meer.”

Als mijn favoriete sportclub wint, dan…
“Op dit moment is mijn favoriete club natuurlijk FC Emmen! Ik vind het erg mooi dat de club doorgedrongen is tot de Eredivisie. Een mooie promotionele opsteker voor Emmen!”

Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was…
“Dat weet ik zo niet meer of ik wil het niet meer weten… Ik weet wel dat ik nog steeds verliefd ben op mijn man. Verliefd zijn is houden van! We hebben het erg goed samen.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed…
“Ik lach iedere dag en ben een positief ingesteld mens. Wat dat betreft is het spreekwoord ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’ wel op mij van toepassing. Lachen tot ik dubbel lig heb ik regelmatig met mijn vriendinnen. Daar doe ik leuke dingen mee zoals weekendjes weg. Schiermonnikoog, Boedapest, Wijk aan Zee en Berlijn zijn voorbeelden. Dan hebben we ontzettend veel lol en kan ik lachen tot de tranen over mijn wangen rollen.”

En dat ik huilde ook…
“Ik ben best wel een emotioneel mens. Ik kan huilen van geluk. Van een mooi nummer op de radio en dus wanneer iets mij raakt. Zelfs bij een feelgood film in de bioscoop zit ik regelmatig te snotteren. De laatste keer dat ik echt een zakdoek nodig had, was toen ik afgelopen zomer 50 jaar werd. Twee vriendinnen hadden een glossy magazine gemaakt over mij. Het besef dat zij daar zoveel tijd en liefde in hadden gestopt, deed bij mij de sluizen open!”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is…
“Ik heb niet specifiek een favoriet boek. Ik ben een groot fan van de Nederlandse thrillerschrijver Loes den Hollander. Haar boeken verslind ik. Ook vind ik de thrillers van M.J. Arlidge over politie-inspecteur Helen Grace helemaal geweldig.”

Je kunt me wakker maken voor…
“Het liefst niet! Als het toch moet dan mogen de mensen die het dichtst bij me staan me altijd wakker maken wanneer er iets aan de hand is of als ze ergens mee zitten.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is…
“Mijn man een kus geven! Dan mijn werkkleding uit en iets gemakkelijks aan. En dan even aan elkaar vertellen wat je allemaal beleefd hebt die dag.”

Als ik niet in Emmen zou wonen, dan…
“Woon ik ergens in Spanje. Het liefst in een niet te toeristisch dorpje, maar wel lekker aan zee. Het zuidelijke leven, het mooie weer en het lekkere eten. Stiekem een droom van mij voor later!”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje…
“Ik zou alle vrijwilligers die zich inzetten voor de evenementen die in Emmen worden georganiseerd wel een lintje willen geven. Ik vind het fantastisch dat zij zich vrijwillig inzetten voor bijvoorbeeld de jaarlijkse fietsvierdaagse en De Gouden Pijl. Zonder deze mensen zouden er heel wat evenementen niet meer bestaan.”

Wat ik vroeger wilde worden, is…
“Verpleegster.”

Wat ik uiteindelijk geworden ben, is…
“Officemanager bij Tourist Info Emmen. Het zorgen voor en het naar de zin maken van andere mensen zit in mij. Ik vind het erg leuk wanneer de klanten met een blij en tevreden gevoel bij ons vertrekken. Daar krijg ik een hoop voldoening van.”

Mijn hobby’s zijn…
“Mijn werk is mijn hobby! Ik heb zo’n ontzettend leuke en afwisselende baan. Daarom zie ik mijn werk als hobby. Verder mag ik heel graag reizen, wandelen en lezen.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is…
“Wat er echt uitspringt zijn de reizen die ik de afgelopen jaren met mijn zoon heb gemaakt. Zo hebben we al Ierland, Rusland, IJsland, Amerika en Canada bezocht. Volgend jaar staat Amerika weer op de planning. Het is bedoeling om dan naar de Grand Canyon en Yellowstone Park te gaan. Ik besef dat het heel bijzonder is om deze reizen met mijn zoon te maken en dit gevoel maakt mij heel gelukkig.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker?
“Graag! Binnenkort verhuist Tourist Info Emmen. We verlaten Villa Lindenhof aan de Hoofdstraat en gaan naar het Raadhuisplein. Recht tegenover Wildlands zijn wij straks te vinden. Een nieuwe plek en voor ons allemaal een mooie uitdaging!”

Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.