Gemeente sluit woning na drugsvondst

TWEEDE EXLOËRMOND

De gemeente Borger-Odoorn heeft een woning aan de Kijlstraat 15 in Tweede Exloërmond gesloten. De politie trof op 10 juli een handelshoeveelheid drugs aan op het perceel. Loco-burgemeester Freek Buijtelaar heeft daarom op basis van artikel 13b van de Opiumwet besloten het perceel voor drie maanden te sluiten.

De sluiting past in het gemeentelijk soft- en harddrugsbeleid en het hennepconvenant dat Borger-Odoorn heeft gesloten met buurgemeenten Emmen en Coevorden, woningcorporaties, Enexis en de politie. Gezamenlijk zetten deze partners zich in om hennepteelt in Zuidoost-Drenthe te voorkomen en te bestrijden, en inwoners bewust te maken van bijvoorbeeld brand- en explosiegevaar.

De sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving vergroten.