Voetbalclubs uit regio vallen buiten top drie

HOOGEVEEN/ERICA

SC Erica streed de laatste jaren mee om de grote prijzen tijdens de AH Offerein Bokaal in Hoogeveen. Dit jaar maakten de Ericanen ondanks een nederlaag een goede indruk tegen HZVV. Tegen WKE’16 werd er echter verloren. Hierdoor moest SC Erica aantreden in het duel om de zevende plaats met Ruinerwold.

Trainer Henri Spijkerman zag zijn ploeg al verliezen van Germanicus en Dedemsvaart en beschikte tegen Erica ook nog eens over een wel heel krappe selectie. Het viel uiteindelijk terug te zien in de wedstrijd. Het Erica van trainer Erwin Sikkes was oppermachtig en ging door treffers van Kjeld Huls en Niek Rolink met een 2-0 voorsprong de rust in. Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en moest Ruinerwold lijdzaam toezien hoe Erica nog vier keer scoorde. Jan Willem Beukers, Yorrick Doek - hij scoorde twee keer - en Patrick Bruins zorgden voor de treffers. Erica eindigde hierdoor als zevende en Ruinerwold als laatste.

Eigen toernooi

Derdeklasser Hoogeveen zaterdag werd knap derde op het eigen toernooi. Nadat eerder tweedeklasser Dedemsvaart al werd verslagen en de blauwhemden lang standhielden tegen HZVV, wonnen zij ook van Germanicus: 4-3. De Coevordenaren eindigden door dit resultaat als vierde. Dedemsvaart werd vijfde door een 4-3 overwinning op WKE’16 uit Emmen. De zondagtak van Hoogeveen won het toernooi ten koste van buurman HZVV.