Leden scheidsrechtersclub klaar voor de start

EMMEN

Voorafgaand aan de start van het nieuwe voetbalseizoen hield scheidsrechtersvereniging HZOD maandagavond een spelregelbijeenkomst voor KNVB-scheidsrechters, clubscheidsrechters en clubassistenten.

Spelregelkenner Anton Panneman uit Muntendam behandelde in het clubhuis De Meerfluit van de HZOD een aantal nieuwe spelregels, die sinds 1 juni van kracht zijn. Verder bracht Panneman de bestaande spelregels nog eens weer onder de aandacht en hield hij een boeiend verhaal over de invoering van de Video Assistant Referee (VAR).

Naast de basistheorie bevatte de presentatie van de Muntendammer veel beeldfragmenten. Uiteraard was er voldoende ruimte om vragen te stellen. Aan het eind van de bijeenkomst kregen de ruim veertig aanwezige arbiters vijftien pittige spelregelvragen voorgeschoteld.

Naast de theorie schenkt HZOD ook veel aandacht aan de conditionele aspecten. De leden van de scheidsrechtersvereniging trainen elke dinsdagavond op het sportpark De Meerdijk.

De eerstvolgende activiteit van de HZOD is op dinsdag 4 september. Dan komt profarbiter Kevin Blom een lezing verzorgen in het stadion van FC Emmen. Aanvang is 19.30 uur en de entree is gratis.