Creatief kinderprogramma tijdens Uitmarkt

EMMEN

Tijdens de Emmer Uitmarkt in het Rensenpark is er voor de jongste kinderen een uitgebreid programma met voorstellingen, workshops en activiteiten.

Op zaterdag 7 september en zondag 8 september is er op het speciale kidsplein van alles te doen voor kinderen in alle leeftijden. Op het Kidsplein presenteren drie kunstenaars uit het CBK Dreamteam zich. Kunstenaars Han Mulder, Melanie Banis en Linda Dijkstra geven doorlopend workshops in de CBK-tent. De workshops worden gegeven in fotografie, schilderen en werken met textiel.

“Tijdens de Uitmarkt komen prentenboeken tot leven, helpt juf Julia de potloden te slijpen en luister je naar de allermooiste verhalen in de voorleestent van de Bibliotheek Emmen. Ook voor stoere jongens en meiden is er wat te doen, je kunt je eigen broodje bakken in een kampvuur of je haar in laten vlechten”, vertelt Maud van Woerden namens de organisatie.

Poppentheater Roelof Speelman geeft een poppentheater voorstelling, aangeboden door de Brede School Emmen. En voor de berenliefhebbers staat er een gigantische knuffelbeer van 2,5 meter klaar om geknuffeld te worden.

Het kidsplein is op zaterdag 8 september en zondag 9 september geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Tijdens de Emmer Uitmarkt wordt het Rensenpark omgetoverd tot een festivalterrein waar drie dagen lang wat te doen is. Lokale verenigingen en talenten treden op, maar ook nationale artiesten die landelijke bekendheid hebben zoals Tangerine, The Bluebirds, Bouke, Gerard Ekdom, Top 2000 band en Jordan Ray met zijn George Michael tribute. Er is een interactief kidsplein met activiteiten, theater en workshops, er is een cultuurmarkt, erfgoedplein. Er is een theatervoorstelling van Loods13, film en jamsessies. Ook in de Grote Kerk vindt tijdens hetzelfde weekend een programma plaats. Het festival is voor iedereen gratis te bezoeken.

Om het hele programma te bekijken ga naar www.uitmarktemmen.nl.