Pol en Scheffer snelste in Schoonebeek

SCHOONEBEEK

Voor de deelnemers ideale weersomstandigheden stonden er vrijdag ruim 250 lopers aan de start bij de Zandstrooisterloop in het oliedorp Schoonebeek.

De 10 kilometer bij deze zestiende Zandstrooisterloop is dit jaar gewonnen door Sebastian Pol uit Coevorden. Pol liep die afstand in een tijd van 34.25 minuten. De plaatselijke favoriet Joost Hindriks, nog herstellende van een zware blessure eindigde als tweede in 37.27 minuten en Richard Moesker uit Emmer-Compascuum kwam als derde over de finish in een tijd van 37.40 minuten.

Rachma Scheffer uit Schoonebeek was bij de dames de snelste op de 10 kilometer in een tijd van 40.46 minuten. Ze bleef Anne Siersma (41.55) uit Enschede die tweede werd ruim één minuut voor, Alisa van de Capelle uit Erica finishte in de tijd van 43.13 minuut als derde.

Klazienaveen

De 5 kilometer bij de Heren werd gewonnen door Bart van Adrichem uit Klazienaveen in een tijd van 16.23 minuten. Hier eindigde de Schoonebeker Arjen Kocks als tweede in 17.18 minuten en bleef daardoor Reinier de Boer uit Dalen zes seconden voor, die finishte in 17.24 minuten.

Op deze afstand was bij de vrouwen Lisanne Langerijs uit het Duitse Schoningsdorf de snelste in 19.08 minuten. Noa Sibon uit Schoonebeek finishte als tweede in 22.23 minuten. En werd Jasmin Siersema uit Enschede derde in 22.26 minuten.