Wegwerkzaamheden N34 nabij Coevorden

COEVORDEN

De provincie Drenthe begint maandag 27 augustus met de bouw van de ongelijkvloerse aansluiting Klooster aan de N34. De weg is vanaf de JC Kellerlaan tot en met Klooster afgesloten van 3 september tot 9 november. Deze afsluiting was al gepland door de provincie Overijssel vanwege werkzaamheden aan ‘hun deel’ van de N34. In deze periode worden de op- en afritten met rotondes voor de nieuwe aansluiting bij Klooster gebouwd.

Gedeputeerde Henk Brink: “Ik ben blij dat we in dezelfde periode als de provincie Overijssel aan de slag kunnen met deze aansluiting om zo de verkeershinder te beperken. Met de nieuwe ongelijkvloerse kruising bij Klooster maken we de N34 veiliger.”

Graafwerkzaamheden

Vanaf 27 augustus vinden onder andere de graafwerkzaamheden plaats voor de aanleg van de op- en afritten. De huidige oversteek gaat dan dicht. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de N34 over te steken. Autoverkeer wordt via de N377 richting Coevorden geleid. Fietsers volgen een omleiding via de Lutterhoofdwijk. De N34 is vanaf 9 november weer bereikbaar via de nieuwe op- en afritten. Dan begint de aanleg van het viaduct. Naar verwachting zijn de werkzaamheden volgend jaar mei klaar.