FC Emmen verliest fors van Ajax | Fotoserie

AMSTERDAM/EMMEN

In Amsterdam zat er voor FC Emmen geen stunt in op bezoek bij Ajax. Het werd zaterdagavond liefst 5-0 voor de grootmacht in Nederland.

In de Johan Cruijff Arena opende Hakim Ziyech al in de achtste minuut de score namens Ajax, dat al 33 keer landskampioen werd. Klaas-Jan Huntelaar verdubbelde de marge zeven minuten voor de rust. Helaas voor FC Emmen maakte de spits met nog een half uur te gaan ook de 3-0.

Hoofdstad

Dusan Tadic deed er in de 71e minuut nog een schepje bovenop. Stadskanaalster Glenn Bijl kwam er in de hoofdstad achter dat het snel kan gaan in de voetballerij. Daar waar hij tijdens de competitiestart in Den Haag nog het eerste doelpunt ooit scoorde voor FC Emmen in de Eredivisie, passeerde hij zaterdag voor 52.885 toeschouwers vier minuten voor tijd zijn eigen doelman Kjell Scherpen.

FC Emmen gaat vrijdag 31 augustus vanaf 20.00 uur op jacht naar de eerste thuiszege op het hoogste niveau. De Graafschap is de opponent in De Oude Meerdijk. Beide promovendi zijn in het bezit van drie punten na drie duels.