VVN Drenthe pakt uit in Geert Vos Bad

ERICA

VVN Drenthe is bezig met de organisatie van een programma met betrekking tot educatie, voorlichting en preventie. Voor Zuidoost-Drenthe is het Geert Vos Bad in Erica gekozen als locatie voor deze informatieve dag op zaterdag 25 augustus.

Op het menu staat bijvoorbeeld een cursus auto te water in samenwerking met duikschool Divearound. Vrijwilligers van VVN geven voorlichting over hun activiteiten. Zij nemen onder meer een reactietester en alcoholbrillen mee naar Erica. De vrijwilligers van de Drentse tak van Veilig Verkeer Nederland houden een verkeersquiz met prijzen en bieden cursussen aan.

Meyra Hoogeveen zet zaterdag een parcours uit op de parkeerplaats van het zwembad. Belangstellenden kunnen ervaren hoe het is om met een scootmobiel te rijden. Even verderop controleren vrijwilligers namens VVN de verlichting van fietsen. Aleida Muis geeft voorlichting over het gebruik van de elektrische fiets.

Ook aanwezig in Erica zijn brandweerlieden en de Reddingsbrigade Zuidoost-Drenthe. Het programma start om 10.30 uur en komt rond 16.00 uur tot een einde. De entree is gratis en ook deelname aan activiteiten kost niets.