Beeldend kunstenaar exposeert in hoofdstad

NIEUW-SCHOONEBEEK

Beeldend kunstenaar Saskia Boelsums uit Nieuw-Schoonebeek exposeert haar Landscape-serie vanaf september in Amsterdam. Dat doet ze bij Eduard Planting Gallery tot en met 20 oktober.

Met 'Landscapes' exposeert de fotograaf voor de eerste keer bij de galerie. De intrigerende beelden weerspiegelen de schoonheid van Hollandse landschappen met dreigende wolkenluchten; een samenspel van compositie, kleur, vorm en lichtval. De opening van de expositie wordt verricht door Annemiek Rens, conservator van het Drents Museum in Assen.

Onweerswolken

Voor haar landschapsfotografie voelt Saskia Boelsums een sterke verbondenheid met de Hollandse traditie van landschapsschilders als Willem Maris, Paulus Potter en Jacob van Ruisdael. De natuur en de seizoenen zijn de grootste inspiratiebron. Om een bepaalde intensiteit en beleving te realiseren, onderzoekt de kunstfotograaf kou, duisternis, mist en de dreiging van donkere onweerswolken. Daarbij zorgt de huidige klimaatverandering voor een spanningsveld.