Marja Rouwenhorst blijft niet hangen in verdriet

SLEEN/EMMEN

Marja Rouwenhorst-Hooiveld is 45 jaar en woonachtig in Sleen. Zij is per 1 oktober eigenaar van kapsalon New Look by nature in Emmen. Lees meer in deze Doorloper.

Een relatie?
“Ja. Ik ben alweer elf jaar getrouwd met mijn grote liefde Richard. Verder zijn we een samengesteld gezin en gezamenlijk hebben we drie zoons en een dochter. Mijn zoon en onze dochter wonen nog thuis. De andere twee zijn al getrouwd.”

Sleen betekent voor mij...
“Een fijne plek om te wonen met rust, natuur en gemoedelijkheid. Sleen is echt mijn thuis.”

Als ik de baas van Sleen zou zijn, dan...
“Zou ik helemaal niets willen veranderen. Ik vind het helemaal prima hoe het hier is. De mix van mensen die hier wonen is goed.”

Vroeger ging ik altijd stappen in...
“Discotheek Arizona in Nieuw-Amsterdam, maar ik was ook vaak in de discotheken Skopje, Big Fun en Bermuda te vinden. Ik was gek op uitgaan!”

Als mijn favoriete sportclub wint, dan...
“Een favoriete sportclub heb ik niet echt. Als een Nederlands team of speler het ver schopt, dan kan ik heus wel delen in het enthousiasme om me heen. Eerlijk gezegd kijk ik nooit naar sport.”

Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was...
“Vooral héél erg lang geleden, haha.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed...
“Ik lach graag en veel! Samen met mijn man Richard hebben we heerlijke humor en kunnen van veel dingen de lol inzien en in lachen uitbarsten. Met mijn vriendin Karen, die helaas helemaal in Westervoort woont, kan ik echt in de slappe lach raken. Heerlijk vind ik dat! Helaas was dat vele lachen voor mij vroeger vaak de oorzaak dat ik de klas werd uitgestuurd...”

En dat ik huilde ook...
“Ik ben van nature een echte optimist, maar kan ook goed de ruimte geven aan mijn emoties. Ik kan net zo gemakkelijk in huilen uitbarsten als in lachen. Wel kan ik altijd alles weer snel relativeren en ook zien wat allemaal de moeite waard is in het leven en waar het echt om gaat. Ik blijf niet hangen in verdriet of misère, maar zie elke gelegenheid die me overkomt als een mogelijkheid om verder te groeien. Ik schaam mij niet voor mijn tranen. Het lucht vaak lekker op, waardoor je weer met frisse moed verder kunt.”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is...
“Dat zijn er teveel om op te noemen, maar een boek dat me veel gebracht heeft is De kracht van het nu van Eckhart Tolle. Als je helemaal in het ‘nu’ kunt zijn, dan komen er de mooiste dingen op je pad.”

Je kunt me wakker maken voor...
“Laat mij maar lekker slapen! Als ik eenmaal slaap wil ik liever nergens voor gestoord worden. Slapen is erg gezond.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is...
“Mijn man en kinderen een dikke knuffel geven, eten en daarna relaxen.”

Als ik niet in Sleen zou wonen, dan...
“Zijn er vele plaatsen en landen die me aantrekken om te gaan wonen. Nieuw-Zeeland lijkt me fantastisch en staat dan ook op mijn wenslijst om eens te bezoeken, maar van de zee in Nederland of de heuvels en de Bourgondische levensstijl in Zuid-Limburg word ik ook warm. Ik kan me daar echt thuis voelen.”

De persoon die ik graag een lintje zou willen geven, is...
“Dat is mijn oud-collega en vriendin Paula Sandifort. Mijn grote voorbeeld! Ik heb van haar heel erg veel mogen leren op alle gebieden en bewonder haar als mens en hoe zij in het leven staat. Inmiddels is ze al ruim 51 jaar werkzaam in het kappersvak en staat altijd voor iedereen klaar met goede adviezen en raad. Een echte vrouw van de wereld.”

Wat ik vroeger wilde worden, is...
“Vanaf dat ik het me kan herinneren kapster!”

Wat ik uiteindelijk geworden ben, is...
“Kapster en holistisch therapeute. Vanaf 1 oktober kan ik mijn grote droom om een eigen kapsalon te mogen runnen in vervulling laten gaan. Na 28 jaar als medewerker bij kapsalon New Look deed zich de kans voor dat ik New Look kon kopen. Ik heb hier niet heel lang over na hoeven denken en ben in het diepe gesprongen. Mijn droom om een gezonde werkomgeving te mogen creëren voor medewerkers en klanten kan ik nu in vervulling laten gaan. We blijven het vertrouwde adres met de vertrouwde gezichten, maar gaan nu alleen werken met prachtige biologische en ecologisch verantwoorde producten. Echt mooi om op deze manier het mooie van de natuur te kunnen samenvoegen met de nieuwste knip- en kleurtrends.”

Mijn hobby's zijn...
“Heel divers. Ik ben graag creatief bezig, maar vind fotograferen en lezen ook heerlijk. Ik ben ook altijd bezig om nieuwe dingen te ondernemen, bezit veel energie en ben altijd met van alles en nog wat tegelijk bezig.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is...
“Misschien heel cliché, maar toch de geboorte van mijn twee prachtige en lieve kinderen. En om te mogen zien en volgen hoe ze opgroeien tot twee mooie persoonlijkheden. Mooi dat je als ouder de taak mag vervullen om ze handvatten mee te geven in het leven.”

Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.