Thieme en Gassie Groote vieren briljanten huwelijk

KLAZIENAVEEN

Thieme en Gassie Groote uit Klazienaveen zijn woensdag 22 augustus 65 jaar getrouwd. Het echtpaar woont in het centrum aan de Pastoor Jongeriusstraat.

Door Kristian Elders

De 83-jarige Gassie werd geboren in het grensdorp Zwartermeer en Thieme (85) zag het levenslicht in zijn huidige woonplaats. Zij hielden van schaatsen op het kanaal Verlengde Dorpshuiswijk in Klazienaveen. “Ik kende Thieme al een beetje, we kwamen samen op het kanaal en hij bracht me naar huis op de schaatsen”, vertelt Gassie in Tabitha. Dat is een gebouw van woningcorporatie Domesta met appartementen voor ouderen.

De verkering werd overigens onderbroken voor de duur van negen maanden. Gassie wil de reden wel verklappen en het blijkt dat een vriendin ermee te maken had. “Zij had de verkering uit en spoorde mij aan om er ook een punt achter te zetten. We hadden het volgens haar zo leuk samen. Ik liet me ompraten, maar had wel spijt. Ach, zo ging dat in de jonge jaren…” Thieme was natuurlijk niet blij dat Gassie het uitmaakte, maar uiteindelijk kwam het toch allemaal goed voor het stel.

Vredestein

Het echtpaar woonde na de huwelijksvoltrekking eerst bij de ouders van Gassie in Zwartemeer. Ook Erica was hun woonplaats en dat voor zeven jaar, maar Klazienaveen is thans alweer jarenlang de plaats waar Thieme en Gassie met veel plezier wonen. Tabitha is al bijna 24 jaar hun thuis. In het verleden werkte Thieme onder meer in het veen in Duitsland, in Enschede om er autobanden te maken in dienst van Vredestein en laatstelijk in de Emmer kousenfabriek Danlon. Ook Gassie werkte in het veen, in de tuinbouw en in de vestiging van Heemaf in Zwartemeer, waar kleine motoren werden gefabriceerd.

Thieme heeft gevoetbald bij De Enschedese Boys en om de hoek bij VEV in Klazienaveen-Noord. In een later stadium mocht hij graag vissen. Gassie houdt van puzzelen en maakt vaak gebruik van haar iPad. Thieme en Gassie Groote hebben twee kinderen, twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Het briljanten huwelijk wordt zaterdag 25 augustus gevierd in de Noorderbreedte in Klazienaveen. “Het huwelijk is geven en nemen en gaat niet altijd over rozen. We mopperen wel eens, maar dan is er ook iets om goed te maken.”