Weiteveense piraten gaan voor nationale award

WEITEVEEN

In de ochtendshow Je Dag Is Goed van Jeroen van Inkel op NPO Radio 5 zijn de nominaties voor de Online Radio Awards wereldkundig gemaakt. Er werd ruim 15.000 keer gestemd door het publiek. Onder de gemeenschappelijke noemer Olympia Radio draaien piraten uit Weiteveen zoals Radio Bladhark, Station Kleine Soldaat, Radio Los Limbos en Radio Uniek wekelijks hun platen.

Olympia Radio is een stichting die zich inzet voor het behoud van het draaien van piratenmuziek op internet. Olympia Radio neemt het in de strijd om de Online Radio Awards op tegen Soulshow Radio, Grand Prix Radio, KX Radio en XM Radio. De jury kiest de winnaar en bestaat onder onder anderen Erik de Zwart en Adam Curry.

“We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt aan het professionaliseren van ons station”, zegt oprichter Freddy Sallomons van Olympia Radio. Zo’n zestig dj’s zetten zich in voor de stichting.

Tijdens de Dutch Media Week worden op dinsdag 4 september om 17.00 uur de winnaars van de Online Radio Awards bekendgemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum. De presentatie van de Online Radio Awards is in handen van Erik de Zwart.