Vliegers sieren luchtruim Grote Rietplas | Fotoserie

EMMEN

Aan de Grote Rietplas in Emmen werd dit weekend de dertigste editie van het Internationaal Vliegerfestival gehouden. Het evenement trok veel vliegeraars uit binnen- en buitenland. Het thema was '30 jaar Kunst- en Vliegwerk'.

Wethouder Jisse Otter opende vrijdagavond het vliegerfestival. Er waren allerlei vliegers te zien, van kleine tot hele grote exemplaren. In de avonduren sierden mooie verlichte vliegers het luchtruim. Daarnaast konden kinderen hun vlieger oplaten.

Er was een uitgebreid randprogramma met onder meer een vliegerveiling voor een goed doel, poppenkast door Jinkyś Mikmak en een vlieger workshop. Tijdens de Mirakel Avond op zaterdagavond was er veel muziek, dans, vuur en water. en aansluitend het levende water. Het festival begon zondagochtend met een dank- en gedenkdienst. Ook kon het publiek genieten van onder andere Ierse muziek en een doedelzak band.