Coevorden krijgt Buurtstation

COEVORDEN

De Vestingstad Coevorden krijgt een Buurtstation. Dat meldt Beter Thuis Wonen Thuiszorg. Het nieuwe Buurtstation in ‘t Stadhuys aan de Sallandsestraat in hartje Coevorden wordt woensdag 5 september om 10.00 geopend door de Coevorder wethouder Joop Brink.

Er zijn al Buurstations in Emmen en Deventer. Het Buurtstation is een onderdeel van de genoemde thuiszorgorganisatie Beter Thuis Wonen Thuiszorg. “We zijn blij met de nieuwe locatie en met de nieuwe naam”, zegt coördinator Marleen de Keizer namens Beter Thuis Wonen Thuiszorg. “Mensen gaan niet zo graag naar de dagbesteding omdat ze zich fysiek of geestelijk nog goed genoeg voelen en niet willen knutselen en spelletjes spelen.”

Programma

Het Buurstation is laagdrempeliger, wordt gesteld door De Keizer. “Een plek waar mensen samen komen in de buurt. We maken het programma samen met de deelnemers en zijn creatief en informatief bezig. Bijvoorbeeld door een lezing aan te bieden, te oefenen met social media of door samen te reizen met de trein. Zo komen mensen weer met elkaar in contact. Samenwerken met anderen is ook belangrijk. Met jongeren of met mensen met een andere culturele achtergrond. Zo kunnen we van elkaar leren. Er is zoveel mogelijk.”