Quadrijder maakt het bont in Emmen

Emmen

Een 20-jarige jongen op een quad heeft het zaterdagnacht wel heel bont gemaakt in Emmen. De politie trof een quadrijder zonder verlichting en zonder helm aan op de kruising tussen de Hondsrugweg en de Hoenderkamp. Later bleek dat hij ook nog eens te veel had gedronken en geen geldig rijbewijs had.

De bestuurder gaf geen gehoot aan een stopteken, waarna de politie een achtervolging startte. Uiteindelijk is de quadrijder gedwongen te stoppen, waarop hij is aangehouden. Maar dat was nog niet alles: de bestuurder blies op het bureau 835 ug/l en bleek niet eens een geldig rijbewijs te hebben. Tevens had hij een ploertendoder (een gevechtswapen) bij zich.

Voor al de bovenstaande overtredingen is een proces verbaal opgemaakt. De quad en de ploertendoder zijn in beslag genomen.