FC Emmen kan AZ thuis niet verrassen | Fotoserie

EMMEN

FC Emmen heeft de eerste thuiswedstrijd op het niveau van de Eredivisie in de clubhistorie niet kunnen winnen. De ploeg van trainer Dick Lukkien verloor zondagmiddag in de uitverkochte Oude Meerdijk met 4-1 van koploper AZ uit Alkmaar.

Myron Boadu zette de Alkmaarders in de vijftiende minuut op voorsprong, maar Nick Bakker kwam al snel met een antwoord namens de promovendus. AZ bouwde de voorsprong vlak voor de rust uit tot 3-1 via Thomas Ouwejan en Oussama Idrissi. Aanvaller Idrissi - zijn vorige club was FC Groningen - zorgde twintig minuten voor tijd voor de beslissing in Emmen door ook de 4-1 te maken.

Voor aanvang van de wedstrijd werd verdediger Tim Siekman in het zonnetje gezet. De clubman speelde vorige week zijn 150e wedstrijd voor de enige Drentse profclub.

FC Emmen - de club staat nu elfde met drie punten - speelt zaterdagavond 25 augustus vanaf 18.30 uur in de hoofdstad Amsterdam tegen Ajax.