Europaweg deels op de schop

NIEUW-SCHOONEBEEK/TWIST

Van maandag 27 augustus tot en met vrijdag 5 oktober werkt de provincie Drenthe aan de provinciale weg Europaweg tussen Nieuw-Schoonebeek en de kruising met de Dr. H.A. Stheemanstraat.

De weg wordt dan opnieuw geasfalteerd. Ook worden er betonnen duikers voor afwatering aangebracht onder de N863. Het is nodig de weg daarvoor een aantal weken af te sluiten.

Van maandag 27 augustus tot en met vrijdag 5 oktober is de weg afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer tussen de bebouwde kom van Nieuw-Schoonebeek en de kruising van de N863 met de Dr. Ing. H.A. Stheemanstraat.

Fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. De lijnbussen van Qbuzz rijden tijdelijk een aangepaste route. Voor aanwonenden van de Europaweg blijft het mogelijk hun huis te bereiken.

Duitsland

Direct over de grens bij Twist in Duitsland wordt in dezelfde periode - tot 21 september - gewerkt aan het verlengde van de N863 (Alt-Rühlertwist). Voor het verkeer van en naar Duitsland geldt dezelfde omleidingsroute als voor het verkeer tussen Nieuw-Schoonebeek en de grens.