Jan Snijder wil spirit in Schoonebeek behouden

SCHOONEBEEK

Jan Snijder is 56 jaar en woonachtig in het oliedorp Schoonebeek. Hij is er samen met zijn vrouw eigenaar van Snijder Mode. Lees meer over de ondernemer in deze Doorloper.

Een relatie?
“Getrouwd met Tineke.”

Schoonebeek betekent voor mij...
“Heel veel. Hoewel ik hier niet geboren ben, voelde ik mij direct thuis en dat alweer meer dan dertig jaar.”

Als ik de baas van Schoonebeek zou zijn, dan...
“Zou ik gewoon doorgaan op de huidige vooruitstrevende voet. De centrumvernieuwing die nu in volle gang is en de aanpak van het multifunctioneel centrum ‘t Aole Gemientehoes zijn goede voorbeelden. Dit alles is nodig om de spirit in Schoonebeek te behouden.”

Vroeger ging ik altijd stappen in...
“Skopje in Beilen en d’Oale Heerdt in Hoogeveen.”

Als mijn favoriete sportclub wint, dan...
“Ga ik volledig uit mijn dak voor FC Emmen. Nu eindelijk de Eredivisie is bereikt vind ik het helemaal geweldig.”

Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was...
“Op een meisje uit Assen. Ik was 10 jaar oud en dus verliefd, maar volgens mij heeft zij dit nooit geweten.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed...
“Dat was tijdens onze laatste vakantie met vrienden in Schotland.”

En dat ik huilde ook...
“Dat weet ik nog goed: toen mijn beide schoonouders achttien dagen na elkaar zijn overleden.”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is...
“Ik kan zo snel niet een bepaalde titel benoemen, maar streekromans vind ik boeiend. In deze boeken komt vooral het standsverschil tussen arm en rijk sterk naar voren. Bijzonder om daar meer over te weten te komen.”

Je kunt me wakker maken voor...
“Eigenlijk nergens voor, want een verstoorde nachtrust vind ik verschrikkelijk.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is...
“Even lekker relaxen en daarna - als de weersomstandigheden het toelaten - eten in onze tuin.”

Als ik niet in Schoonebeek zou wonen, dan...
“Zou ik zonder twijfel kiezen voor een andere plaats in Drenthe, want dit is mijn provincie.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje...
“Bert Kolkman, die voorzitter is van de ondernemersvereniging hier in Schoonebeek. Ongelofelijk wat deze man voor ons dorp doet. Bert is één van de drijvende krachten achter de huidige centrumvernieuwing. Mede door zijn tomeloze inzet is Schoonebeek binnenkort klaar voor een mooie toekomst.”

Wat ik vroeger wilde worden, is...
“Politieagent.”

Wat ik uiteindelijk geworden ben, is...
“Ondernemer in de modebranche.”

Mijn hobby is...
“Voetbal kijken bij FC Emmen en dat na zoveel seizoenen eindelijk op het hoogste nationale niveau.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is...
“Naast ons huwelijk natuurlijk de geboorte van onze zoon en dochter. Wat recenter de geboorte van onze kleinzoon. Heel speciaal omdat hij geboren is op mijn verjaardag.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker?
“Centrumvernieuwing Schoonebeek krijgt steeds meer gestalte. Als alles straks gereed is kunnen wij als Schoonebekers echt weer trots zijn op ons centrum. Ik nodig iedereen van harte uit om een bezoek te brengen aan ons mooie oliedorp.”

Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.