Treant stelt operaties uit

HOOGEVEEN/EMMEN

Treant Zorggroep stelt maximaal 23 niet-urgente operaties uit omdat er momenteel te weinig verpleegkundigen zijn en omdat het aantal acute operaties is toegenomen. Dat laat het bestuur weten.

Hoewel er momenteel in het ziekenhuis in Hoogeveen door een renovatie minder operatiecapaciteit beschikbaar is, ligt dit niet ten grondslag aan het probleem. De ziekenhuizen in Emmen en Stadskanaal kunnen dit opvangen.

Treant ziet momenteel het aantal acute patiënten toenemen, waardoor er extra verpleegkundigen nodig zijn. Die zijn volgens het bestuur echter niet te vinden. Daarom is gekeken welke operaties de komende weken uitgesteld kunnen worden.

Acuut

Als het aantal acute operaties weer afneemt, kunnen er weer meer niet-urgente operaties plaatsvinden. De betrokken patiënten krijgen een telefoontje als hun operatie wordt uitgesteld. Treant heeft geen duidelijke verklaring voor het toegenomen aantal acute patiënten. Mogelijk speelt de warme zomer een rol.

Treant stelt operaties uit Zorggroep Treant stelt maximaal 23 niet-urgente operaties uit omdat er momenteel te weinig verpleegkundigen zijn en omdat het aantal acute operaties is toegenomen.