De Drommedaar gaat deels open

EMMEN

naast de ingang van de oude dierentuin - gaat over twee weken open. Dat vertelt eigenaar Wouter van Liere in Dagblad van het Noorden.

Niet het complete restaurant, maar alleen de achterzijde gaat open. De IJsbeer, zoals de kiosk aan de achterzijde gaat heten, biedt veertig zitplaatsen en wat snacks, ijs, een biertje en een wijntje. Het overige deel van het restaurant gaat dit jaar nog open, vertrouwt Van Liere het dagblad toe.

Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) riep ooit in de gemeenteraad dat het terras aan de voorkant van De Drommedaar voor de zomer van 2016 open zou gaan. Dat werd bij lange na niet gehaald. De kosten voor een nieuwe keuken leken overeenstemming in de weg te zitten. Dat euvel is verholpen, waarna huurcontract en vergunningen rond zijn.

Van Liere - hij gaat het restaurant bestieren met Robert Warmolts - wil niet kwijt wat de precieze invulling van De Drommedaar gaat worden, al wordt het concept wel anders dan bij overige Emmer restaurants.