Veenvaart Shanty Festival met zes koren

EMMER-COMPASCUUM

Voor de zesde achtervolgende zomer organiseert het koor De Rundezangers uit Emmer-Compascuum het Veenvaart Shanty Festival. Het festival wordt gehouden op zaterdag 18 augustus van 13.00 tot 17.00 uur.

Een zestal gastkoren zegt alles uit de kast te halen om het publiek vanaf drie podia te vermaken met nostalgische zeemansliederen en aanverwant repertoire. Behalve door De Rundezangers wordt het dorp vertegenwoordigd door Shanty en Amusementskoor Compas. Andere sfeermakers zijn De Sjompiesingers uit het Overijsselse Gramsbergen, Eemslander Shantys uit Klazienaveen en het Pekelder Shanty Plus Koor uit Nieuwe-Pekela. Voor een buitenlands tintje zorgt het Duitse Shanty Chor Loxtedt.

Braderie

Na de ontvangst in cultureel centrum De Deele worden de koren naar de podia gedirigeerd. Deze zijn te vinden op de volgende locaties in hartje Emmer-Compascuum: ter hoogte van de kerk aan de Runde zuidzijde, aan het Oosterdiep westzijde tegenover Café de Pub en op het Marktplein. Ook deze keer wordt het evenement geflankeerd door een braderie aan de Runde zuidzijde.

Muzikaal feestje

De voorgaande afleveringen was er veel belangstelling voor het Veenvaart Shanty Festival. Johannes Lubbers - hij is pr-functionaris van De Rundezangers - verwacht opnieuw veel liefhebbers op het muzikale feestje in Compas. Het organiserende koor De Rundezangers - opgericht in 2000 en vernoemd naar het gelijknamige riviertje - treedt met enige regelmaat naar buiten met optredens elders. Meer informatie over het koor staat op www.rundezangers.nl.