FC Emmen heeft spits Nicklas Pedersen binnen

EMMEN

Vlak voor de start van de Eredivisie haalt FC Emmen de Deense spits Nicklas Pedersen. De twaalfvoudig international tekent een contract voor een seizoen bij de promovendus, die zondag als club debuteert op het hoogste nationale niveau.

Pedersen (30) voetbalt sinds 2012 op het hoogste niveau in België. De Deen speelde bij KV Mechelen, KAA Gent, KV Oostende en opnieuw KV Mechelen. In Nederland stond Pedersen tussen 2009 en 2012 onder contract bij FC Groningen. Daar was hij goed voor 68 wedstrijden en elf goals.

Directeur Ben Haverkort ziet Pedersen als een ervaren en fysiek sterke spits. Met de komst van Pedersen - hij wordt gehuurd van KV Mechelen - is de zoektocht naar een spits dus voor de competitiestart afgerond.

FC Emmen debuteert zondag 12 augustus om 12.15 uur als eredivisionist uit tegen ADO Den Haag.