Dennis Schomaker: ‘Mijn leven als hobby’

NIEUW-AMSTERDAM/VEENOORD

Dennis Schomaker is 40 jaar en woonachtig in Nieuw-Amsterdam. De oud-voetbalkeeper is gastspreker en aandachtscoach. Lees meer over Dennis in deze Doorloper.

Een relatie?
“Ik ben getrouwd met Sabine.”

Nieuw-Amsterdam en Veenoord betekenen voor mij...
“Thuiskomen. Ik vind het belangrijk een vaste thuisbasis te hebben en Nieuw-Amsterdam en Veenoord hebben alles om de ideale thuisbasis voor mij en mijn gezin te zijn.”

Als ik de baas van het Tweelingdorp zou zijn, dan...
“Werd het dorp meteen omgetoverd tot Vincent van Gogh inspiratiedorp en zou de grote oude graansilo bij het station compleet omgetoverd worden tot kunstwerk door De Toyisten. Overal in het dorp zouden mensen herinnerd worden aan het feit dat Van Gogh - één van de grootste kunstenaars ooit - in 1883 in het dorp verbleef en hier de inspiratie vond voor een leven lang schilderen.”

Vroeger ging ik altijd stappen in...
“Chaperon in Musselkanaal en Bermuda in Ter Apel.”

Als mijn favoriete club wint, dan...
“Ik heb niet echt een favoriete club. Misschien ben ik van alle sportliefhebbers wel de meest neutrale kijker. Het maakt me werkelijk niets uit wie komend seizoen kampioen wordt en wie degradeert.”

Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was...
“Op de basisschool Rehoboth in Valthermond. Ik was helemaal weg van juf Kardol, maar het leeftijdsverschil was onoverbrugbaar.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed...
“Ik lach dagelijks om mijn kinderen.”

En dat ik huilde ook...
“Ik ben wel een huiler en dan niet alleen van verdriet. Geraakt door mooie dingen of unieke prestaties kan ik volschieten.”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is...
“Ik ben niet zo’n lezer. Ik zoek meer goede informatie via het internet. YouTube staat dagelijks aan en ik luister veel naar goede podcasts, maar als ik een boek moet noemen dat iedereen gelezen moet hebben dan is het Persoonlijke Reorganisatie van mezelf.”

Je kunt me wakker maken voor...
“Niet doen. Maak me vooral niet wakker als het niet nodig is. Ik slaap weinig. Daar is niets mis mee, maar ga me dan niet wakker maken voor dingen die niet echt belangrijk zijn. Als de nood aan de man is, maak ik een uitzondering.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is...
“Ik doe altijd direct mijn schoenen en sokken uit. Als ik een spijkerbroek draag, gaat die ook uit en vervang ik deze door een vijftien jaar oude trainingsbroek. Heerlijk!”

Als ik niet in Nieuw-Amsterdam zou wonen, dan...
“Dan zou ik zeker in Valthermond wonen. Daar ben ik geboren. Het is de liefde die me naar Nieuw-Amsterdam bracht. Dat is nu ook echt mijn thuis, maar dat heeft wel even geduurd.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje...
“Ik ben niet van de lintjes, maar als ik iemand moet nomineren uit de gemeente Emmen is het met afstand Geert Huitema van de Emmense Uitdaging. Hoe hij het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties aan elkaar weet te koppelen en daarmee zonder financiële middelen heel veel maatschappelijke waarde weet te creëren is bewonderenswaardig.”

Wat ik vroeger wilde worden, is...
“Profvoetballer.”

Wat ik uiteindelijk geworden ben, is...
“Ik werd op mijn twintigste profvoetballer bij FC Groningen. Daarna ben ik via heel veel omwegen in 2008 zelfstandig ondernemer geworden en dat ben ik nog steeds.”

Mijn hobby is...
“Mijn leven is mijn hobby, maar in standaardtermen is hardlopen sinds een jaar een grote hobby.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is...
“Naast ons huwelijk en de geboorte van mijn kinderen ben ik in het seizoen 1997/1998 met voetbalvereniging Titan ongeslagen kampioen geworden in de derde klasse. Dat ene jaar in Nieuw-Weerdinge zal ik nooit vergeten.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker?
“Ben je nieuwsgierig naar mijn verhaal? Kijk dan eens op www.connectmetdennis.nl. Het is nooit te laat om andere keuzes te maken.”

Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.