Ook Dumoulin enthousiast over nieuwe opzet Pijl

EMMEN

De nieuwe opzet van met drie elementen in plaats van één lange ronde - valt in de smaak. Onder anderen Pijl-winnaar Tom Dumoulin is erg te spreken over de verandering.

De 41e editie van De Gouden Pijl was in veel opzichten anders dan de vorige veertig edities. Niet alleen werd de wielerkoers verplaatst naar de Dag des Heren, in plaats van de traditionele dinsdag, de grote renners kwamen zondag driemaal in actie.

Als eerste stond de tijdrit op het programma, die werd gewonnen door Niki Terpstra. Even later moesten de heren een klassementsrit fietsen, waarin punten werden vergeven per gewonnen rondje. Deze rit werd een prooi voor Dylan Groenewegen. De slotrit was het vertrouwde rondje om de kerk, zij het verkort, waarin Tom Dumoulin de snelste bleek.

Dumoulin

En Dumoulin is erg te spreken over deze opzet. „Ik vind de vernieuwde opzet van De Gouden Pijl goed gevonden. Een prachtige promotie voor de wielersport. Dit heeft de toekomst.” En dat de veranderingen de toekomst hebben, daar zijn de wielermannen het wel over eens. Neem oud-wielrenner Hennie Kuiper - tweede in de Tour de France van 1977 en 1978 - die zijn enthousiasme niet onder stoelen over banken schuift. „Dit is geweldig”, zegt hij. „Ik zou niet weten wat je nu nog moet veranderen aan De Gouden Pijl!”

Bauke Mollema - hij won zondag de Peter van Putten Prijs voor meest strijdlustige renner - vindt dat het mes aan twee kanten snijdt. Hoewel hij langdurig fietsen wel gewend is, noemt hij ‘alleen maar twee uurtjes fietsen’ saai. „Ik zie alleen maar voordelen aan de nieuwe opzet.”