‘Vluchtelingentoernooi’ bij DZOH

EMMEN

Bij voetbalvereniging DZOH uit de Emmer wijk Rietlanden wordt 17 augustus een toernooi georganiseerd voor vluchtelingen. Een initiatief van vrijwilligersorganisatie New Dutch Connections.

Op vrijdag 17 augustus vindt er voor het eerst een ‘7 tegen 7’ voetbaltoernooi tussen vluchtelingen uit het hele land plaats bij voetbalclub DZOH in Emmen. Het toernooi is een initiatief van stichting New Dutch Connections, die via de ToekomstAcademie Emmen verschillende workshops aanbiedt aan vluchtelingen in de regio. Het programma, met onder meer een dj en een Fifa-toernooi op groot scherm, start om 13.00 uur.

De deelnemers zijn woonachtig in opvanglocaties in Emmen, Burgum, Amersfoort, Gilze-Rijen, Ter Apel, Assen en Drachten. Om hen ook tijdens de zomermaanden een leuke activiteit te bieden, is dit voetbaltoernooi bedacht. De jongeren kunnen tijdens deze dag, naast het spelen van een potje voetbal, ook nieuwe mensen leren kennen. New Dutch Connections streeft ernaar om in de toekomst op meerdere locaties in het land dit soort sporttoernooien te organiseren. DZOH ondersteunt dit initiatief door de accommodatie kosteloos beschikbaar te stellen.