Geen gevaarlijke stoffen aangetroffen na grote brand

NIEUW-DORDRECHT

Uit metingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat er bij de brand in Nieuw-Dordrecht vorige week geen gevaarlijke hoeveelheden stoffen zijn vrijgekomen.

Woensdag 1 augustus is bij het bedrijf B&B Afval Recycling aan de Oosterwijk Westzijde in Nieuw-Dordrecht een grote brand uitgebroken. De brand hield de gemoederen flink bezig, maar is sinds donderdagavond uit. Omdat het een zeer grote brand betrof waarbij veel rook vrijkwam is uit voorzorg de oproep gedaan om ramen en deuren te sluiten.

Roetdeeltjes

„Wij raden iedereen aan om geen gewassen met zichtbare roetdeeltjes er op te eten”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Emmen. „Groenten en fruit die niet zichtbaar verontreinigd zijn, kunnen het beste schillen, pellen of wassen voor gebruik.”

Wie nog gezondheidsvragen heeft naar aanleiding van de brand, kan contact opnemen met GGD Drenthe via 0592-306300.