Tom Dumoulin wint Gouden Pijl | Fotoreportage

EMMEN

Tom Dumoulin heeft zojuist De Gouden Pijl gewonnen. De nummer twee van de Tour de France bleef Niki Terpstra in een sprint voor.

Dylan Groenewegen, die eerder vandaag de klassementsrit won, werd derde. Bauke Mollema ontving de Peter van Putten Prijs, een prijs vernoemd naar de initiatiefnemer van De Gouden Pijl in 1976. De meest strijdlustige renner van De Pijl krijgt deze prijs. Mollema noemde het ‘altijd mooi’ om een prijs te winnen: „Ik heb de vorm en goede benen uit San Sebastian meegenomen.”

Lang leek het erop dat Mollema - winnaar van vorig jaar - ook dit jaar de profkoers zou winnen. Samen met Koen de Kort en Marc de Maar reed hij zowat heel de Pijl voorop. Echter, drie ronden voor het eind, kroop Dumoulin dichterbij. Twee ronden voor het eind reed hij met Terpstra aan kop en leek hij samen met hem uit te maken wie de 41e editie van De Gouden Pijl zou gaan winnen.

Dumoulin is blij met zijn winst en vooral ook blij dat hij van Bauke Mollema won. „Ik had hier in Emmen maar één ploegmaat, en gelukkig was het genoeg om Mollema te achterhalen.”