Hunebed Borger krijgt ‘beschermingsbord’

BORGER

De hunebedden in Borger krijgen hun eigen nieuwe beschermingsborden. Die moeten ervoor zorgen dat mensen met respect omgaan met de hunebedden. Dat gebeurt 12 augustus tijdens de Dag van het Hunebed.

Op het terrein van het Hunebedcentrum wordt op zondag 12 augustus de Dag van het Hunebed georganiseerd. Het Hunebedcentrum, het Drentse Landschap en andere partijen bieden kleine activiteiten, wandelingen en fietstochten aan. Er is informatie over de stenen en hunebedden in Drenthe te vinden op de museumbrink in de vorm van een kleine markt, waar ook prehistorische replica’s en aanverwanten worden verkocht.

Om 11 uur is officiële opening en wordt een nieuw bord onthuld ter bescherming van de hunebedden. De Dag van het Hunebed is op het terrein van het Hunebedcentrum, van 11.00 uur tot 17.00 uur. De activiteiten zijn gratis. Voor een bezoek aan het Hunebedcentrum dient entree betaald te worden.