Trouwe fans ontmoeten spelers FC Emmen in De Horst

EMMEN

Tradities zijn er om in stand te houden. Al sinds 1985 komen spelers van FC Emmen langs in De Horst in Emmen om zich voor te stellen aan de bewoners en hun familie.

Veel bewoners zijn trouwe supporters en zitten elke thuiswedstrijd langs de lijn in stadion De Oude Meerdijk om hun favorieten aan te moedigen. Donderdag maakten zij kennis met de nieuwe selectie.

“Als ik terugdenk aan vorig seizoen, krijg ik kippenvel”, vertelt vaste supporter Klaas Meijer. De spelers en begeleiding van FC Emmen werden met groot applaus ontvangen in De Horst. Meijer kreeg de eer om de spelers te feliciteren met het behalen van de Eredivisie. “Een geweldige prestatie”, liet hij optekenen.

Heine Sietsma - hoofd behandeling Treant Care - heette de selectie welkom en gaf daarna het woord aan trainer Dick Lukkien. De coach bedankte de bewoners voor hun support tijdens het afgelopen seizoen. “We hebben een prachtig seizoen achter de rug. Alles viel op zijn plek.” Lukkien vertrouwde de bewoners toe dat de selectie doorgaat op de ingeslagen weg. Na het voorstellen van de spelers was het tijd voor een optreden van het muzikale duo Andre de Klein en Sandra Strating en werden er handtekeningen uitgedeeld.

Alle vertrouwen

Om alle handtekeningen te verzamelen, kregen bewoners een handtekeningenkaart en elftalposter. Ook reikten spelers de seizoenkaarten uit aan supporters van rolstoelvak negen. Bewoners kunnen niet wachten tot het begin van het nieuwe seizoen. Hoe FC Emmen het gaat doen in de Eredivisie? Meijer: “Ik heb er alle vertrouwen in dat FC Emmen goed gaat spelen. In de eerste wedstrijd laten we zien wat we in huis hebben. Het wordt 0-3 voor ons, want we spelen uit tegen ADO Den Haag. Ik durf zelfs te zeggen dat mijn club vier seizoenen in de Eredivisie blijft spelen.”