Mega Piraten Festijn terug naar Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

– Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 13 oktober terug naar Klazienaveen. Het rondreizende festival slaat voor de tweede keer zijn tenten op aan de Laurier.

Er zijn diverse bekende Nederlandstalige artiesten van de partij, zoals Jan Smit, Lucas & Gea, Mooi Wark en Jannes. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Social mediafenomeen Poar Neem’n verzorgt onder leiding van Wim Salabim enkele shows in een tweede, kleinere tent.

Oosterhuis zei het vorig jaar nog: “Volgens mij hangt in de tent zo’n gevoel van ‘hè hè’. Eindelijk is het Mega Piraten Festijn hier in Klazienaveen. We zijn al zo’n dertien, veertien jaar onderweg en hier zijn we nog nooit geweest. Wel telkens een beetje om dit gebied heen, Nieuwleusen, Borger, Marum, maar nog nooit hier. En hier horen we. Je kunt het ook zien.” Dat zei hij niet voor niets, want de tent puilde uit. “En dus was het snel duidelijk, we gaan weer naar Klazienaveen”, vertelt Eddie Mensink, organisator van het Mega Piraten Festijn. “Gewoon naar het epicentrum van het piratengebeuren! We nemen veel artiesten uit de regio mee. Er is immers niks mis met een beetje inspringen op chauvinistische gevoelens. Jannes natuurlijk, maar ook Lucas & Gea, Bouke en Mooi Wark.”

Programma

Jan Smit, Jannes, Koos Alberts, Ancora, René Schuurmans, Lucas & Gea, Stef Ekkel, René Karst, George Baker, Helemaal Hollands, Vinzzent, Belinda Kinnaer, Lytse Hille, Otto Lagerfett, Jeffrey Heesen, Mooi Wark, Corry Konings, Harten 10, De Alpenzusjes, John West, Bouke, Lesley Williams, Jan Keizer & Anny Schilder, Erik van Klinken, John de Bever en Summerland (dat als de Mega Piraten Festijn-huisband enkele artiesten live begeleidt).

Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Kaarten zijn te koop op megapiratenfestijn.nl.