Gemeente Borger-Odoorn helpt De Zwaoi uit de brand

VALTHERMOND

Gemeente Borger-Odoorn staat garant voor de uitbetaling van salarissen aan badpersoneel van De Zwaoi. Na een overleg met het bestuur van zwembad De Zwaoi, kan wethouder Niek Wind de medewerkers geruststellen. De gemeente garandeert de uitbetaling van de salarissen voor dit zwemseizoen.

Deze week verscheen een noodroep van het zwembad De Zwaoi in Valthermond in het Dagblad van het Noorden. Diverse tegenslagen veroorzaakten hoge kostenposten, waardoor het zwembad in geldnood is gekomen. Wethouder Wind kon de onrust onder de medewerkers van het bad wegnemen: “Wij begrijpen de nijpende situatie die bij De Zwaoi is ontstaan en nemen in ieder geval de uitbetaling van de salarissen voor onze rekening. Daarnaast gaan we ook kijken naar een efficiënte aanpak van noodzakelijk onderhoud. In het kader van de verzelfstandiging betrekken we hierbij de drie buitenzwembaden in onze gemeente. Deze stap zetten we na het seizoen. Voor nu helpen we De Zwaoi uit de brand.”