ID-cycling wedstrijden bij De Gouden Pijl

EMMEN

ID-cycling - Intellectual Disability, ofwel verstandelijk beperkten - is een discipline binnen het wielrennen waarbij renners met een verstandelijke beperking op een racefiets, tandem of driewieler rijden. Omdat deze discipline geen officieel onderdeel is van de Paralympische Spelen of internationale UCI-wedstrijden, maakt ID-cycling geen onderdeel uit van het directe KNWU-beleid.

Wel ondersteunt de KNWU ID-Cycling in zijn ontwikkeling in Nederland. De doelstelling van de KNWU is om deze leden – in de leeftijdscategorie van 16 tot 62 jaar- een zinvolle, sportieve en plezierige vrijetijdsbesteding te geven. Daar werkt De Gouden Pijl aan mee, zo blijkt.

De verstandelijk beperkten rijden zondagavond 5 augustus in één categorie in de Vlinderstad. Hierbij wordt geen rekening gehouden met een eventuele extra lichamelijke handicap. In Emmen rijden ze op het profparcours in het centrum tussen twee wedstrijden van de heren profs in en wel vanaf 19.00 uur.