Edwin Gels: ‘Koken voor de kids en Nancy’

KLAZIENAVEEN/EMMEN

Edwin Gels is 34 jaar en woonachtig in Klazienaveen. De directeur van het Emmer internetbureau Webba zet zich in voor De Gouden Pijl. Lees meer over Edwin in deze Doorloper.

Een relatie?
“Ja, met Nancy Miog. We hebben samen twee kinderen, Sara-Lynn (4) en Jort (1).”

Klazienaveen betekent voor mij...
“Voornamelijk een prettig dorp om te wonen, winkelen en ontspannen. Wij wonen in een fijne buurt, met veel mensen van onze leeftijd en veel buurkinderen waarmee onze kinderen kunnen spelen. Verder zijn we voornamelijk in Emmen te vinden voor ons werk en om bijvoorbeeld met vrienden af te spreken.”

Als ik de baas van Klazienaveen zou zijn, dan...
“Zou ik stimuleren dat er meer horecagelegenheden en restaurants bijkomen. Volgens mij is er genoeg ruimte en behoefte in Klazienaveen om op dit gebied te groeien en meer mensen in Klazienaveen te houden.”

Vroeger ging ik altijd stappen in...
“Vroeger voornamelijk in Groningen, tijdens mijn studententijd. Tegenwoordig ga ik niet zo vaak meer stappen, maar meer lekker eten of borrelen met vrienden thuis of op een terrasje in Emmen.”

Als FC Emmen wint, dan...
“Ben ik natuurlijk weer op het Raadhuisplein te vinden. Wat een feest was dat twee maanden geleden! Ongelofelijk mooi om te zien hoe trots onze regio stiekem is op deze club. Hopelijk houden ze dat vast.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed...
“Bij de Junior Kamer (JCI) in Emmen. Dat is een mooie club mensen waar ik lid van ben. Eens per maand komen we bij elkaar om maatschappelijke projecten op te zetten en te organiseren, maar dit altijd wel met de nodige humor, lol en gezelligheid. Ook de laatste zomerborrel begin deze maand hebben we weer veel gelachen!”

En dat ik huilde ook...
“Dat was tijdens de bruiloft van mijn zusje, twee jaar geleden. Mooi moment om je zusje zo te zien stralen en omringd te zijn met allemaal lieve mensen.”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is...
“The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference. Van auteur Malcolm Gladwell over hoe trends ontstaan en de verschillende rollen daarbij in een samenleving.”

Je kunt me wakker maken voor...
“Een uitnodiging om direct mee te gaan naar een gezellig muziekfestival met vrienden.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is...
“Lekker koken voor de kids en Nancy. Als het even kan wat uitgebreider met een lekker wijntje erbij.”

Als ik niet in Klazienaveen zou wonen, dan...
“Zouden we waarschijnlijk in het buitenland wonen. In een warm klimaat waar je nog meer buiten kan leven dan in Nederland.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje...
“Mijn ouders zou ik dit lintje geven. Ze staan op een onverstoorbare en onvoorwaardelijke manier altijd voor ons klaar. Tijdens de bouw van de woning, de verbouw van ons kantoorpand in Emmen of het oppassen op onze kinderen. Je hoeft ze maar te bellen en ze staan er. Soms lijkt het vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Het is pure luxe en liefde.”

Wat ik vroeger wilde worden, is...
“Vroeger was ik erg geïnteresseerd in geschiedenis en wilde dan ook graag archeoloog worden. Toen ik echter hoorde dat de baankansen in die tijd aardig klein waren, maakte ik toch van een andere hobby mijn werk.”

Wat ik uiteindelijk geworden ben, is...
“Internetondernemer. Al als klein kind was ik met computers bezig. Met een passie voor webtechnologie en daar startte ik uiteindelijk een bedrijf in.”

Bezigheden naast het ondernemerschap...
“Naast mijn bedrijf ben ik momenteel druk met het afronden van mijn universitaire deeltijdopleiding en zit ik in het bestuur van De Gouden Pijl in Emmen. Met dat laatste kan ik momenteel mijn dagen alleen al vullen, want zondag 5 augustus is het tijd voor de 41e editie. Als bestuur zorgen we voor de vergunningen, het programma, contracteren we de renners en onderhouden we alle contacten met partners, vrijwilligers en de media. Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor marketing en communicatie.”

Mijn hobby’s zijn...
“Reizen, skiën, wielrennen en - minder sportief - vulpennen verzamelen.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is...
“De geboorte van onze twee kinderen en daarnaast het beklimmen van de Kilimanjaro met mijn vader in 2013.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker?
“Kom zondag allemaal naar De Gouden Pijl in Emmen! We hebben hard gewerkt aan een mooi programma met veel wielerspektakel en amusement. Natuurlijk hopen we dat heel veel mensen uit de regio daarvan komen genieten. De entree is gratis.”

Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.