Muzikaal bezoek in Emmer Grote Kerk

EMMEN

Op uitnodiging van Stichting Grote Kerk Cultureel bespeelt Līga Vilmane uit Haaksbergen op zaterdag 4 augustus het gerestaureerde Roelf Meijer orgel in de Grote Kerk in Emmen.

Het programma bevat werken van Franz Tunder, Matthias Weckmann, Dietrich Buxtehude, Arvo Pärt en Georg Böhm. Het inloopconcert begint om 15.00 uur en duurt zo'n 45 minuten. De toegang is gratis, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld. Het volledige programma staat op www.grotekerkcultureel.nl.

Līga Vilmane is concertorganist en klavecinist. Zij studeerde orgel van 2002 tot 2006 aan de Jāzeps Vītols Muziek Academie in Rīga, waar ze les volgde bij Tālivaldis Deksnis. Ze vervolgde haar studie bij Gijs van Schoonhoven en Theo Jellema (ArtEZ-conservatorium Enschede) waar zij haar master-diploma behaalde in 2009.Vervolgens wijdde zij zich ter specialisatie aan haar klavecimbelstudie bij Tineke Steenbrink (ArtEZconservatorium Zwolle) en volgde lessen bij Ton Koopman en Christian Rieger. In 2013 behaalde zij het master-diploma.

Goor

Sinds 2008 is Līga cantor-organist van de Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. Ze maakt deel uit van verschillende ensembles, waaronder Il Canto di Rame, La Corella en het Arcade Ensemble. Līga heeft een ruime concertpraktijk opgebouwd. Zo speelt zij geregeld bij het Orkest van het Oosten en Parnassus Ensemble. Verder is Līga dirigent van het koor In Between (Goor).

Līga is verbonden aan het ArtEZ conservatorium Zwolle als docent oude muziek, correpetitor en docent harmonieleer.