Festival vol zoetigheid zoekt nieuwe locatie

SLEEN

Het zevende Festival der Zoete Verleidingen wordt van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus voor de laatste keer gehouden in de voormalige theetuin van Marjolein Kleine. De boerderij in Sleen is namelijk verkocht en de organisatie zoekt een nieuwe locatie voor de editie in 2019.

Het meerdaagse festival aan de rustieke Bommertsweg in het brinkdorp wordt georganiseerd door Anneke Boekee van B-Event in Zuidwolde. Boekee wil inspelen op de populariteit van zelfgemaakte zoete lekkernijen en regelde zo’n negentig stands. In Sleen worden demonstraties gegeven door koks. Rutger van den Broek en Sarena Solari werden bekend door het televisieprogramma Heel Holland Bakt en zijn in Sleen aanwezig.

Uit Hijken komt Angela Dijksterhuis. Zij bakt een taart met het oergraan teff. Dijksterhuis verbouwt het graan zelf in haar woonplaats in de gemeente Midden-Drenthe. De taartenbakwedstrijd in Sleen is op zaterdag. De opbrengst is voor Stichting Opkikker, die zich inzet voor gezinnen met een ziek kind.

Het Festival der Zoete Verleidingen is vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Entree kost 8,50 euro voor volwassenen en voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar wordt 3,50 euro betaald. Meer informatie staat op www.festivalzoet.nl.