Subsidie voor museum

COEVORDEN

Het Stedelijk Museum Coevorden heeft bijna 15.000 euro subsidie ontvangen om het overkoepelende project over het ijzerkoekenoproer uit te voeren.

Dit is dankzij de financiële bijdrage van gemeente Coevorden, provincie Drenthe, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Compenta. Op zaterdag 22 december wordt er in het centrum van Coevorden een theaterspektakel georganiseerd over het ijzerkoekenoproer, dat in 1770 plaatsvond. “Dit nieuwe evenement wordt neergezet als ‘hét kerstverhaal van Coevorden’, en het is dan ook de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt”, aldus museumdirecteur Stefanie Ottens.

Tijdens de optocht, die start bij het Stedelijk Museum Coevorden, worden er op diverse plekken in het centrum theateracts gehouden. Enthousiaste theatermakers Marion en Wim Maters van theaterbedrijf Maters en Roberti verzorgen die dag optredens op de Markt, bij de Nederlands Hervormde Kerk en het oude raadhuis, waar tegenwoordig De Winkeltjeswinkel in is gevestigd. De optocht eindigt op het marktplein bij Theater Hofpoort. De optocht is gratis toegankelijk voor iedereen en start om 14.00. Voorafgaand is er om 13.00 nog een feestelijke opening bij museum.