René Everts eet vijf bananen in een minuut

EMMEN

In de binnenstad van Emmen draaide zaterdagmiddag alles om bananen. De vijftig deelnemers probeerden het Drents record bananen eten te verbreken. De winnaar van dit jaar is René Everts uit Emmen geworden.

Hij wist in een minuut tijd vijf bananen op te eten en mag nu zestig seconden gratis winkelen in een Jumbo supermarkt. De winnaar van vorig jaar Jarno Klingenberg eindige dit jaar op een derde plaats. Hij won een waardecheque van vijftig euro. De tweede plaats was voor Bas Stevens hij krijgt een waardecheque van honderd euro. Dan was er ook nog een kinderprijs: een speelgoed cheque van vijfentwintig euro. Deze ging naar Kasper Goeree en Yonah Kamp.

De organisatie van het Drents record bananen eten was in handen van Belangenvereniging Het Oude Centrum, Vlinderstad Emmen en Jumbo Weerdingerstraat. Centrummanager Laurens Meijer noemt de recordpoging een succes die volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen. Meijer: “Een recordpoging is natuurlijk leuk maar daarnaast willen wij de mensen ook bewust maken om meer fruit te eten. Daarom hebben we ook nog een vierhonderd kilo bannen aan het winkelen publiek uitgedeeld”.