Profs drie keer parcours op bij De Gouden Pijl

EMMEN

De heren profs gaan zondag 5 augustus van start tijdens de Emmer Gouden Pijl. Nieuw is dit jaar dat de renners aan de start verschijnen in een klein omnium. De wielerhelden zijn daardoor op drie onderdelen te zien. Het gaat om de tijdrit, klassementsrit en de traditionele profkoers.

De tijdrit start rond de klok van 17.30 uur nadat de reclamekaravaan het parcours heeft verlaten. De zogenoemde sluizen voor het publiek om over te steken zijn tot 18.00 uur gesloten. De uitslag van de tijdrit telt niet mee voor het klassement.

De tijdrit wordt om 18.00 uur gelijk gevolgd door een klassementsrit, die drie kwartier duurt. Deze wedstrijd bestaat uit sprints, waarmee de profrenners punten behalen. Daarna is het de beurt aan ID-Cycling. Dat is de koers voor verstandelijk beperkten.

Na een uur rust voor de profs is het om 20.15 uur tijd voor de traditionele profkoers met het kanonschot. De huldiging van de heren wordt om 21.30 uur verwacht. Dan worden de prijzen uitgereikt aan de beste renners over de onderdelen klassementsrit en profkoers.

Aan de start staan op 5 augustus in elk geval de Nederlandse toppers Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen en Niki Terpstra.