Ericanen zetten zich in voor Moldavië

ERICA

Evert, Ineke, Bram, Rolinka, Inez, Myrna, Charlot, Miriam en Erik vertrokken deze week vanuit Erica voor twee weken naar Straseni in Moldavië. In de eerste week gaan ze bouwen aan een Daycare Centrum.

Dit is gesitueerd in een kelder van een nog te bouwen kerk. De buitenmuren van deze kelder staan, maar zij gaan helpen met het bouwen van de binnenmuren, het aanleggen van het sanitair en het bouwen van een trap aan de buitenkant van het gebouw. In dat Daycare Centrum worden kinderen na schooltijd opgevangen door vrijwilligers. Daar krijgen ze hulp met hun huiswerk en een paar keer per week een warme maaltijd. Deze kinderen zouden anders na schooltijd op straat gaan zwerven en in aanraking komen met verkeerde middelen. Ouders werken vaak en grootouders zijn vaak te oud om deze kinderen op te vangen. Gelukkig kunnen ze in het Daycare Centrum terecht zodat een basis voor een goede toekomst gelegd kan worden.

Tweede week

De tweede week staat in het teken van een kinderkamp. Zo’n 150 kinderen uit Straseni komen daar op af. De groep uit Erica gaat met de kinderen knutselen en spellen spelen. Tijdens deze tweede week zal een deel van de groep ook verder gaan met bouwen. Dit gaat ter plekke in overleg met de projectleider. Waarschijnlijk zal de groep in groepjes van drie personen in gastgezinnen verblijven. Op deze manier leren ze veel van de cultuur en de manier van leven in Moldavië.

Voor deze reis is veel geld nodig en twee jaar geleden is de groep begonnen met het inzamelen van geld. Allerlei acties zijn bedacht en uitgevoerd: collectes in de kerk en tijdens een korendag, strooizout verkoop, een rozenactie voor Valentijn, toiletpapier verkoop en verschillende tuinklussen.

Waar ben jij nu?

Dinsdag 7 augustus hopen ze terug te komen. Tijdens de reis is de groep te volgen via ericastraseni.waarbenjij.nu. Ze hebben geen idee hoe het zit met internet en hoe vaak ze iets kunnen posten, maar ze willen proberen er een mooi verslag van te maken.