Tibetaans kunstenaar naar Hofpoort

EMMEN

Zondag 29 juli organiseert Theater Hofpoort bij Hofpoort Incluis (voormalig ING-kantoor aan het Stationsplein in Coevorden) als afsluiting voor de zomer weer een aantal culturele activiteiten.

Naast het koffieconcert van 11.00 – 12.00 uur door Skinny Boy en Curly Sue en het Kleurfeest voor kinderen tussen 13.00 – 16.00 uur zal Tibetaans kunstenaar Tashi Norbu een live performance geven om 14.00 uur. Op muziek zal hij in de expositieruimte een groot schilderij maken.

Tashi Norbu is een onafhankelijke - uit Tibet afkomstige - kunstenaar die in Nederland woont en werkt. Hij voltooide zijn kunststudies in de westerse wereld aan de Saint Lucas Academie voor Beeldende Kunsten in Gent, België.

Zijn kunst laat echter nog steeds de fundamenten / basis van zijn achtergrond zien - Tibet en Boeddhisme - gecombineerd met sterke invloeden uit westerse kunstvormen, westerse ideeën en iconen van de moderne tijd. Een voorbeeld daarvan is het houten Boeddhabeeld dat in de oude dierentuin in Emmen staat.

 

Toegang tot de activiteit en het werk - dat twee maanden te bezichtigen is - is gratis.


Auteur

vincent.trechsel