Geslaagd voor vrijwillige boekhoudlessen

EMMEN

Leerlingen van het Esdal College in Emmen hebben geheel vrijwillig naast hun opleiding boekhoudlessen gevolgd en hebben daarvoor vorige week hun certificaat in ontvangst genomen.

Esdal College Oosterstraat is een gecertificeerde Vecon Business School die als een van de weinige scholen in Nederland de module bedrijfsadministratie van het Praktijk Diploma Boekhouden aanbiedt voor de vwo-leerlingen in klas 5. De eerste leerlingen zijn nu voor het examen geslaagd en nemen hun certificaat in ontvangst. Hiermee bereiden ze zich goed voor op een toekomst als zelfstandig ondernemer of voor een bedrijfseconomische studie.

Als gecertificeerde business school kunnen leerlingen van het Esdal College Oosterstraat in havo 4 de beginselen van het boekhouden leren en in vwo 5 kan de module bedrijfsadministratie worden gevolgd. “Mede gelet op de landelijke slagingspercentages voor deze onderdelen zijn we super trots op deze geleverde prestatie”, aldus Robert Jalving namens de school.