‘Bach was in Coevorden’

COEVORDEN

Stichting Orgelconcerten Coevorden hield onlangs het derde orgelconcert in de Coevorder hervormde kerk. “Bach was in Coevorden”, aldus Carel Dicke van de organisatie.

“Minne Veldman was zijn vertolker en hoe! Hij haalde alles uit de orgelkast om Bach recht te doen”, vervolgt Dicke. “Met de opening van Praeludium et Fuga A-dur BWV 536 - een primeur van hem - kwam Bach tot leven. De toehoorders lieten zich meevoeren met het virtuoze spel van Minne.”

Dicke: “Zwevend op alle facetten van Bach en vele klankkleuren van het orgel, bereikten we als slot het prachtige Passacaglia et Fuga c-moll BWV 582. Met de laatste majestueuze akkoorden was de landing een feit. De tocht was geweldig.”

Eeuwe Zijlstra bespeelt woensdagavond 1 augustus als vierde in de reeks het orgel in de hervormde kerk.