Flinke donatie voor MS-patiënte Maxime Hoeberichts

KLAZIENAVEEN/COEVORDEN

De 43-jarige Leo Karstel - hij is eigenaar van SuperFlink Groepenkasten in Coevorden - heeft een cheque ter waarde van 4000 euro overhandigd aan MS-patiënte Maxime Hoeberichts uit Klazienaveen. “Onze dankbaarheid is enorm”, zegt zij.

Door Kristian Elders

Het saldo van Stichting MaxtegenMS is nu 14.000 euro. De Klazienaveense spaart om een stamceltransplantatie - ook wel bekend als een HSCT-behandeling - te kunnen ondergaan. De 29-jarige Maxime moet nog hard sparen om geholpen te worden, want voor de transplantatie is 70.000 euro nodig. Een ‘enorm bedrag’ volgens de Klazienaveense, die twee mogelijkheden heeft voor de locatie van de operatie.

“Rusland of Mexico”, weet Maxime. “In Rusland staat het vast dat ik alleen ben in het ziekenhuis, maar in Mexico zou bijvoorbeeld mijn moeder voor ondersteuning kunnen zorgen. De kans is groot dat ik heel erg verzwakt ben door de behandeling. Het zou mooi zijn als iemand mij kan kalmeren.”

Maxime kampt echter wel met een wachtlijst. “De wachttijd bedraagt op dit moment drie tot vier maanden. Al met al heb ik een voorkeur voor Mexico, maar als dat niet lukt ga ik uiteraard voor Rusland.” Maxime vreest ervoor dat de stamceltransplantatie er dit jaar niet meer van komt. “Ik hoop op maart 2019.”

De overhandiging van de cheque was thuis bij Maxime in Klazienaveen. Leo Karstel reisde samen met zijn driejarige zoon Jonah vanuit Coevorden naar het grootste buitendorp van de gemeente Emmen. “Ik probeer Maxime een beetje te helpen”, zegt de Coevordenaar bescheiden. “Het is belangrijk dat zij haar doelen kan bereiken.”