Negatief zwemadvies Grote Rietplas houdt aan

EMMEN

De provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa’s waarschuwen voor blauwalg in de zwemplas van Hunzedal in Borger. Blauwalgen kunnen huidirritatie of maag- en darmstoornissen veroorzaken. De provincie heeft waarschuwingsborden geplaatst.

Het negatieve zwemadvies voor de slechte waterkwaliteit bij de zwemlocatie Ruimzicht aan de oostkant van de grote Rietplas vlak bij het speeltuintje in Emmen blijft ook van kracht. De concentratie van de bacterie, intestinale enterococcen, is nog steeds te hoog.

Wie wel het water ingaat, kan last krijgen van maag- en darmklachten. De waterkwaliteit op de andere zwemlocaties in de Rietplas en van de overige officiële zwemplassen in Drenthe is op dit moment voldoende. „Hier kan worden gezwommen”, zegt een woordvoerder van de provincine.

Meer informatie over de actuele waterkwaliteit is te vinden op: www.zwemwater.nl.