Burgemeester opent kindcentrum in woonplaats

WEERDINGE

Burgemeester Eric van Oosterhout heeft deze week het kindcentrum in Weerdinge officieel geopend. Liefst 350 anderen waren daarbij aanwezig.

Na een verbouwingsperiode van zes maanden is de school en het kindcentrum helemaal klaar. Het kindcentrum biedt een dagarrangement onder één dak waardoor kinderen van 0 tot en met 12 jaar opeenvolgende opvang hebben in een kleinschalige omgeving. Ze kunnen er terecht van 07.30 tot 18.00 uur. In Kindcentrum Weerdinge zijn openbare basisschool de Esdoorn en kindercentrum de Rommelpot gehuisvest. Ook is er een ‘voorschool’.

In kindcentrum Weerdinge kunnen ouders terecht voor de ‘voorschool’. De voorschool maakt deel uit van de basisschool en biedt voor alle peuters van 2,5 tot 4 jaar een speelomgeving. Kinderen leren al spelend samen met hun leeftijdgenootjes vaardigheden die zij nodig hebben voor een goede start op de basisschool.