Nieuwe inrichting voor Emmer Hoofdstraat

EMMEN

De gemeente Emmen gaat het zuidelijke gedeelte in de stad aanpakken. Het gebied tussen Kerkpad en de Kapelstraat krijgt in de toekomst meer sfeer, belooft de gemeente. Dit gaat bereikt worden met nieuwe bankjes, meer groen, extra parkeerplaatsen en een bredere entree van het Rensenpark.

Wethouder René van der Weide: “Vaak leggen we uitgewerkte plannen voor om te bespreken met de inwoners. Vanuit dit gebied waren al veel ideeën. Daarom zijn we dit proces samen ingegaan met vertegenwoordigers van inwoners, winkeliers, de wijkvereniging en Vlinderstad. De wensen en ideeën die zijn genoemd, hebben we gebruikt als input. Natuurlijk hebben we ook een aantal eigen punten meegenomen, bijvoorbeeld verkeersveiligheid.”

Korte termijn

De gemeente wil na de zomer weer met diverse belanghebbenden in gesprek. Doel is te kijken welke kleinere onderdelen uit het gekozen schetsontwerp op kortere termijn kunnen worden opgepakt. Het komende jaar vervangt de gemeente eerst in Centrum Noord de riolering. Ook wordt het openbaar gebied aangepakt. Om niet het grootste deel van het centrum in een keer op de schop te hebben, staat de herinrichting van het openbaar gebied van Hoofdstraat Zuid gepland voor 2020 en verder. Voor de werkzaamheden aan Hoofdstraat Zuid moet nog budget worden vrijgemaakt.