FC Emmen ziet kas gespekt met half miljoen

EMMEN

De Provinciale Staten waren het er al wel over eens, maar deze week heeft ook het college van Gedeputeerde Staten ingestemd met het plan FC Emmen een subsidie te verlenen. De Eredivisionist kan een half miljoen euro bijschrijven.

Op 10 augustus start het eerste Eredivisie seizoen van FC Emmen. Om het stadion aan alle KNVB veiligheidseisen te laten voldoen, vroeg FC Emmen financiële steun van de Provincie Drenthe. Na snelle besluitvorming van Provinciale Staten kon het college van Gedeputeerde Staten vandaag instemmen met het daadwerkelijk verlenen van de subsidie van 500.000 euro. Hiermee kan FC Emmen het stadion in orde maken.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Ruim zeven weken geleden stond het Raadhuisplein in Emmen bomvol met voetbalfans. Wij hopen dat het Stadion van FC Emmen vanaf 10 augustus ook vol zit. Met de bijdrage van de provincie kunnen supporters veilig van het stadion gebruik maken. Met eigen ogen heb ik onlangs gezien dat alle voorbereidingen zijn getroffen voor het plaatsen van nieuw hekwerk, het installeren van de toegangspoortjes en het in orde maken van het camerasysteem.”