Emmense Sofie Spaan wint Fiets Challenge

EMMEN

Sofie Spaan van obs De Vlonder in de Emmer wijk Rietlanden is winnaar geworden van de Fiets Challenge 2018. De bijbehorende bokaal heeft ze dinsdagmiddag uit handen van wethouder René van der Weide in ontvangst genomen. Sophie heeft in een maand tijd 264.21 kilometer gefietst.

Leerlingen van groep 7 van vijf basisscholen in de gemeente Emmen hebben een maand lang gefietst met een draadloze fietscomputer. Het doel was om zoveel mogelijk kilometers op de fiets te maken. Vorig jaar won obs ’t Eenspan uit Emmen de Gouden Fiets als Fietsschool van Drenthe. De daarbij verkregen subsidie van 1000 euro is gebruikt voor het aanschaffen van een fietscomputer. Met deze fietscomputer is de challenge gestart tussen de groepen 7 van de vijf scholen.

Voor obs de Bascule in Nieuw-Amsterdam deed Dahné Bijkerk mee. Zij heeft in een maand 239.96 kilometer gefietst. Sander van der Giezen van de Sint-Henricusschool in Klazienaveen heeft 83.24 kilometer gefietst, Jans de Vries van obs De Dordtse Til in Nieuw-Dordrecht 73.66 kilometer en Sanne Lindeman van ’t Eenspan 230.80 kilometer.